Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekondice září 2008

14. 9. 2008

            Rekondiční a rehabilitační pobyt naší organizace proběhl ve dnech 6. – 13. 9. 2008 v pěkném moravském lázeňském městě uprostřed lesů v Luhačovicích. Asi dvacet našich členů se stalo na týden, plný sluníčka a pohody, hosty lázeňského domu – Hotel Praha. Většina z nás tu byla již poněkolikáté. Letos jsme navíc mohli využít bezbariérového přístupu, výtahu a příjemné bylo i posezení v nové kavárně nebo pod hotelovou pergolou, obrostlou právě dozrávajícím hroznovým vínem.

        Hned na začátku patří poděkování Janě Čermákové, které se podařilo na dva dny zajistit vzácnou návštěvu. Pozvání přijala PhDr. Kamila Řasová, fyzioterapeutka MS Centra na Neurologické klinice v Praze. RS se věnuje jak v klinické, tak ve vědecké práci. Zabývá se fyzioterapií na neurofyziologickém podkladě. Paní doktorka se nám všem individuálně věnovala a po zopakování stabilního sedu a stoje s námi procvičovala chůzi. Pod jejím vedením si mohla ověřit své znalosti nabyté na loňském semináři neurorehabilitace v Kroměříži i fyzioterapeutka z kroměřížského rehabilitačního oddělení Mgr. Jana Rumplíková, která s námi pak dále cvičila po celý týden do konce rekondice.

        Denní program začínal rozcvičkou na terase. Celé dopoledne jsme se vedle cvičení zúčastňovali i léčebných procedur podle návrhu lékaře a zdravotního stavu. Absolvovali jsme klasické masáže, perličkové koupele, podvodní masáže, parafínové obklady, suché uhličité koupele aj. Lákadlem byl pobyt v příjemném lázeňském bazénu.

         Odpoledne jsme cvičení střídali s procházkami po lázeňské kolonádě a okolí.      

         Večery jsme věnovali zábavě, tanci, rozhovorům s přáteli nebo večerním procházkám, protože počasí k nim přímo vybízelo. Jeden večer nám přátelé z naší Rosky připravili vyprávění s promítáním o putování po Svaté zemi – Izraeli. Jiný večer jsme se sešli, abychom společně oslavili narozeniny všech, kteří se narodili v září.

         Celý týden v Luhačovicích se velmi vydařil a už teď se těšíme na další společně strávený čas.

         Na závěr patří poděkování všem, kteří se o zdárný průběh rekondice zasloužili. Především chceme poděkovat firmám IZOLMONT Bzenec s.r.o. a Barum Continental spol. s r.o., Otrokovice, s jejichž finanční podporou jsme mohli uskutečnit rekondici s neurorehabilitací. 

-aš-

 

Náhledy fotografií ze složky Neurorehabilitace na rekondici 2008